Monday, May 30, 2011

Användningen av kläder och skor


Var och en av oss söker nya objekt visas bland kläder och skor. Nya stilar ständigt och detta leder till vår längtan efter en ny garderob varje gång på ett tag.

Kläder syftar på alla som täcker för kroppen. Endast människor har fascinationen för att täcka sina kroppar med kläder av alla slag. Mängden och typen av slitna kläder beror på miljö och kultur personen tillhör och även den funktion den personen kan gå. En person kan också ha kläder för att skydda sig själv från kyla och värme eller till och med regnar. Människor i varma platser bära mycket mindre kläder än människor på kallare platser. På vissa platser, människor bära kläder som är socialt accepterat i det samhälle där de lever. Kläder kan också hålla toxiner från kroppen. Kläderna av en person kan återspegla kön, social status och religion och kan även bäras som en enhetlig att visa att personen tillhör en viss skola, armé, flotta, eller någon politisk grupp. Många olika typer av material används för att göra kläder. Läder, päls, bomull, siden och även syntetiska material används för att göra kläder. Inte allt en person bär anses kläder. Om något är slitet för att dekoration och inte för skydd, som i fallet av solglasögon, så är det inte en del av kläder. Likaså skor är inte kläder om de inte används som skydd.

Skor används vanligtvis för skydd och för att trösta den mänskliga foten under olika aktiviteter. Utformningen av skor har förändrats snabbt under de åren. Olika kulturer har också en helt annan smak i skor. Fashion har lett till skapandet av snygga och vackra skor. Vissa typer av skor är speciellt konstruerade för användning på speciella tillfällen som stövlar att skydda människor mot snön, löparskor för löpning och jogging, och särskilda stövlar skidåkning. Stövlar är tillverkade av olika material som läder, gummi, trä eller ens duk. Eftersom vi gå hela på våra fötter, fötter behöver maximalt skydd mot alla typer av miljöer. Bra skor kan skydda fötterna mot vassa stenar och mycket varm jord. Förr hade folk inte använda skor mycket främst på grund av att de inte hade råd att köpa dem. Men när massproduktion ökade, blev skor billigare och billigare.

No comments:

Post a Comment